Help Jelle en deel via social media dat je op hem stemt
‹ terug

Resolutie Jeugdzorg en WMO

29 Aug 2020

Minister Ollongren heeft een rapport naar de Tweede Kamer gezonden over de herverdeling van het gemeentefonds. Hierin wordt een herverdeling voorgesteld waardoor gemeenten met minder dan 100.000 inwoners veel minder rijksgeld krijgen voor de jeugdzorg en WMO. Zowel grote als kleine gemeenten hebben onvoldoende geld om de zorgtaken te financieren. Omdat alle gemeenten problemen hebben voelt deze verschuiving erg oneerlijk. Het probleem wordt dan voor kleinere gemeenten groter gemaakt om het voor grotere gemeenten (deels) op te lossen.

Resolutie

Samen met een steeds groter groeiend aantal wethouders van andere gemeente ben ik een resolutie aan het voorbereiden voor de jaarvergadering van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Hierin roepen we de gemeenten op om zich niet tegen elkaar uit te laten spelen. Wij willen dat de gemeenten zich in de ledenvergadering uitspreken tegen de herverdeling en pleiten voor meer middelen voor het sociaal domein voor alle gemeenten.

EenVandaag heeft op Radio1 aandacht aan de resolutie besteed. Daar mocht ik toelichten waarom we de resolutie indienen. Het interview is hier terug te zien.

Tekent jouw gemeente de resolutie ook?

Ik ben erg blij met de snelgroeiende steun voor de resolutie. Een flink aantal wethouders is bezig om steun binnen het gemeentebestuur te regelen en de resolutie mee te ondertekenen. Na deze publicatie in het gemeentevakblad Binnenlandsbestuur krijg ik steunverklaringen binnen van Raadsleden en Wethouders die ook gaan voorstellen om de resolutie namens hun gemeente te ondertekenen. 

Gemeenten die mee willen tekenen met de resolutie kunnen zich tot 14 september bij mij aanmelden. De resolutie zal besproken worden op de digitale ledenvergadering van de VNG op 25 september. Het concept van de resolutie kan hier gedownload worden. Ik zal deze link af en toe updaten als er nieuwe bevestigingen van gemeenten binnen zijn.

Herverdeling sociaal domein 

Herverdeeleffecten per grootteklasse gemeente (*in euro’s per inwoner)

0 - 20000 € - 58,20
20.000 - 50.000 € - 33,35
50.000 - 100.000 € - 9,08
100.000 - 250.000 € 18,02
> 250.000 € 106,43

Bron: Binnenlandsbestuur

Doe mee

Bedankt voor je belangstelling. Wil je op de hoogte blijven en wil je Jelle helpen om de campagne tot een succes te maken. Klik dan hiernaast op 'Steun Jelle'.

klik hier en steun
Jelle
via een digitale steunbetuiging

Contact gegevens

[email protected] 06-47268260

Delen via:

Bedankt dat je inlogt

Bedankt dat je ingelogd bent! We lezen je inbreng snel voordat deze op de website komt.

Als je ingelogd bent via social media kan je nu ook eenvoudig je vaste profiel foto gebruiken bij de stap "Maak jouw stem zichtbaar".