Help Jelle en deel via social media dat je op hem stemt
‹ terug

Niet gelukt, toch trots

23 Mar 2021

De definitieve uitslag van de verkiezingen is bekend gemaakt. De uitslag voor het CDA was natuurlijk al erg slecht, maar ik had nog een beetje hoop dat het zou lukken om met voorkeursstemmen gekozen te worden. Dat is helaas ook niet gelukt, er zijn in totaal 6.275 mensen geweest die op mij persoonlijk gestemd hebben.

Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat al deze mensen in mij gesteld hebben. Uit het hele land en natuurlijk vooral uit onze regio kwamen er mooie berichten binnen van mensen die mij steunen in de ambitie. Ik ben nog steeds onder de indruk van alle mensen die mij in de aanloop naar de verkiezingen hebben geholpen.

Al in de zomer afgelopen jaar zijn we met een klein team gestart met het voorbereiden van de verkiezingen. Ik heb direct open kaart gespeeld over mijn sollicitatie voor de Tweede Kamer, met een mooi interview in het NHD werd dit begin juni bekendgemaakt. Er was veel enthousiasme bij de CDA’ers in de regio om te helpen en al snel groeide het campagneteam. Ook vrienden die verder niet veel met het CDA hebben wilden helpen, erg gaaf.

Ondanks de toch wat tegenvallende plek op de kandidatenlijst gingen we vol aan de bak om te proberen de benodigde voorkeursstemmen te halen. Vanaf dat moment was duidelijk dat we echt een grote campagne zouden moeten neerzetten om de bekendheid in de regio te vergroten, want de voorkeursdrempel halen is niet zomaar iets. Dat is extra lastig in coronatijd, want gesprekken met mensen zijn vaak juist het leukste van de campagne. Ik ben onder de indruk van alle creativiteit die we in het team wisten aan te boren en de grootse campagne die is neergezet.

Wat het ook was tijdens deze campagne, mensen waren bereid om te helpen. Ik heb ontzettend veel hulp gehad van vrijwilligers die poster plakten, spandoeken plaatsten, online activiteiten organiseerden of campagnemateriaal rondbrachten. Ook was ik onder de indruk van de vele mensen die bereid waren een donatie voor de campagne te doen, daardoor was het mogelijk echt groots uit te pakken. Erg veel dank voor iedereen die mij op wat voor manier dan ook heeft geholpen!

Ondanks dat het niet gelukt is om namens onze regio in de Tweede Kamer te komen ben ik trots op wat we hebben neergezet. Een campagne die impact heeft gemaakt, een verkiezingsuitslag die in onze regio aanzienlijk beter was dan in de rest van het land en die in de gemeente Schagen zelfs voor een groei van het aantal CDA stemmen heeft gezorgd, geheel tegen de trend in!

Ik ga me weer focussen op al het werk voor de gemeente Schagen en zal me van daaruit in blijven zetten voor de regio Noord-Holland Noord en de woningbouw.

Heel erg bedankt allemaal!

Doe mee

Bedankt voor je belangstelling. Wil je op de hoogte blijven en wil je Jelle helpen om de campagne tot een succes te maken. Klik dan hiernaast op 'Steun Jelle'.

klik hier en steun
Jelle
via een digitale steunbetuiging

Contact gegevens

[email protected] 06-47268260

Delen via:

Bedankt dat je inlogt

Bedankt dat je ingelogd bent! We lezen je inbreng snel voordat deze op de website komt.

Als je ingelogd bent via social media kan je nu ook eenvoudig je vaste profiel foto gebruiken bij de stap "Maak jouw stem zichtbaar".