Help Jelle en deel via social media dat je op hem stemt
‹ terug

Door naar volgende ronde!

25 Jul 2020

Bij het CDA kom je niet zomaar op de Tweede Kamerlijst. Ik zit in een uitgebreide procedure. Er is een vertrouwenscommissie samengesteld, die alle sollicitatiebrieven beoordeeld heeft. Daaruit zijn ruim honderd kandidaten gevraagd voor een sollicitatiegesprek. Mijn gesprek was op 27 juni. Dat was natuurlijk best spannend, maar ik had een erg goed gevoel over het gesprek. Het goede gevoel werd deze week bevestigd. Ik ben door naar de volgende ronde!

Als ik de laatste weken mensen spreek gaat het veel over mijn kandidatuur voor de Tweede Kamer, erg leuk al die belangstelling. Ik merk dat mensen onder de indruk zijn van de grondigheid van het proces waarmee het CDA de kandidatenlijst opstelt. Zo ziet dat er na vandaag nog uit:

Op 10 en 11 september worden er assessments gehouden. Kandidaten worden op allerlei manieren getest op hun vaardigheden. Hoe dat er precies uit gaat zien weet ik nu nog niet, maar ik zal jullie later vertellen hoe het gegaan is. Na het assessment is er in het weekend van 2 en 3 oktober een gesprek met het landelijk bestuur. Waarna het bestuur de concept kandidatenlijst op gaat stellen. Die conceptlijst wordt vervolgens aan alle 352 gemeentelijke afdelingen voorgelegd, die er in hun ledenvergadering over mogen stemmen. De leden kunnen dan wijzigingen op de lijst aanbrengen. Het gewogen gemiddelde van alle gemeentelijke stemmingen vormt uiteindelijk de kandidatenlijst voor de verkiezingen op 17 maart.

Kortom, nog een flinke weg te gaan. Ik zal jullie op deze site op de hoogte houden van alle stappen. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt!

Doe mee

Bedankt voor je belangstelling in Jelle en zijn weg naar de Tweede Kamer. Wil je op de hoogte blijven of wil je Jelle helpen om de campagne tot een succes te maken. Klik dan hiernaast op 'Steun Jelle'. 

Dank je wel!

klik hier en steun
Jelle
via een digitale steunbetuiging

Contact gegevens

[email protected] 06-47268260

Delen via: