Help Jelle en deel via social media dat je op hem stemt
‹ terug

Woningsplitsen in Schagen

17 Nov 2020

De gemeente Schagen heeft in mei de mogelijkheid in alle bestemmingsplannen gecreëerd om woningen eenvoudig te splitsen. Daarmee willen we mensen meer flexibiliteit geven om hun woning aan te passen als zij kleiner willen gaan wonen, willen we het aanbod aan kleinere woningen vergroten en willen we bijdragen aan het oplossen van de woningnood.

Omdat de gemeente Schagen vooruitlopend op de invoering van de nieuwe omgevingswet in 2022 mag experimenteren met deze nieuwe wet hebben wij als een van de eerste gemeenten een omgevingsplan voor de hele gemeente gemaakt. Het eerste deel van dat plan is in mei vastgesteld. Het mooie van een grote herziening van de regels is dat het de gelegenheid geeft om wijzigingen door te voeren. Ik ben blij dat de gemeentelijke organisatie snel mogelijkheden zag om woningen makkelijker te kunnen splitsen en dat de gemeenteraad dit heeft aangenomen.

Mensen die hun woning willen opdelen in twee of meerdere woningen hebben dus meer mogelijkheden. Ik hoop dat mensen daardoor kansen zien om hun woning te splitsen. Ook kunnen kleine aannemers op zoek gaan naar woningen die geschikt zijn om te splitsen. Zo willen wij weer een beetje bij te dragen aan het oplossen van de woningnood.

Inmiddels groeit de aandacht van de media voor onze keuze om dit te doen. Zo maakte het SBS6 programma Hart van Nederland er een mooi item over. Zij maakten opnames bij Wim en Diny Rijnsburger in Groenveld, die de helft van hun woning afgesplitst hebben, sinds augustus is het gezin van Ode en Caroline Koedijk naast hen komen wonen. Het heeft er vast mee te maken dat het allemaal erg vriendelijke mensen zijn, maar volgens mij wonen ze erg prettig zo.

Doe mee

Bedankt voor je belangstelling. Wil je op de hoogte blijven en wil je Jelle helpen om de campagne tot een succes te maken. Klik dan hiernaast op 'Steun Jelle'.

klik hier en steun
Jelle
via een digitale steunbetuiging

Contact gegevens

[email protected] 06-47268260

Delen via:

Bedankt dat je inlogt

Bedankt dat je ingelogd bent! We lezen je inbreng snel voordat deze op de website komt.

Als je ingelogd bent via social media kan je nu ook eenvoudig je vaste profiel foto gebruiken bij de stap "Maak jouw stem zichtbaar".