Help Jelle en deel via social media dat je op hem stemt
‹ terug

Met een goed gevoel naar een nieuwe uitdaging

10 Jan 2022

Beste inwoners en ondernemers in de gemeente Schagen.

Na 16 jaar te hebben mogen werken aan een betere gemeente is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Na de verkiezingen in maart zal ik niet opnieuw beschikbaar zijn voor het wethouderschap. Het werk als wethouder is een voorrecht dat ik nog steeds met veel plezier doe en er zijn veel zaken waar ik de komende maanden mijn tanden nog in zal zetten. Toch speel ik al enige maanden met de vraag of het goed zou zijn me voor nog 4 jaar te committeren. Dit vooral omdat ik steeds meer zin heb om weer nieuwe dingen te leren, te doen en te ervaren.

In onze gemeente zien mensen elkaar nog staan, wordt er veel samen georganiseerd en gunnen mensen elkaar de ruimte. Dat is iets om trots op te zijn en te koesteren. Ik hoop en verwacht dat we dat met elkaar blijven doen, juist in moeilijke tijden zoals we de laatste jaren meegemaakt hebben. Onze gemeente Schagen heeft een ideale schaal om daarbij aan te sluiten, klein genoeg om korte lijnen te hebben tussen inwoners en de politiek. Groot genoeg om een serieuze rol te spelen in de regio en slagkracht te hebben bij uitvoering van projecten.

Het is een grote eer om de afgelopen 16 jaar mee te hebben mogen bouwen aan de gemeente. In 2006 mocht ik als 21-jarig raadslid starten in Harenkarspel. Na de gemeentelijke fusie in 2013 bleef ik dat in de nieuwe gemeente Schagen. Waar ik nu sinds 2014 wethouder voor Ruimte en Economie mag zijn. Ik ben er trots op dat we de afgelopen jaren veel hebben gerealiseerd. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de Harenkarspelweg, de supermarkt in Waarland, de verhuizing van Hazera, de uitbreiding van Kolksluis, het vergunnen van Buitenvaert, de woningbouw in Callantsoog, het dorpsontwikkelplan Oudesluis, het nieuwe plein in Groote Keeten, plannen voor de Zwerm, appartementenbouw bij Oudshoorn, vergunnen van ’t Zand Noord, de Remmerdel, het nieuwe glas en nog heel veel woningbouwlocaties. Het versnellen van de woningbouw is een enorm project geweest en is een voorbeeld voor veel andere gemeenten. Het project Pallas was erg bijzonder om aan bij te mogen dragen, net als de Energy & Health Campus. Voor alle projecten in het dorp Petten kan ik zeggen dat ik de verandering van het dorp tot volwaardige badplaats graag veel sneller had gezien, al ben ik er van overtuigd dat het zal gaan.

Ik heb zoveel mooie mensen mogen ontmoeten en zoveel mogen leren van en over hen. Ik heb altijd veel steun ervaren voor het politieke werk. Natuurlijk is er ook altijd kritiek en is niet iedereen het met politieke besluiten eens. Daartegenover staat dat veel mensen juist wel complimenten uitspreken en blij zijn dat de gemeente knopen doorhakt. Veel zou niet gelukt zijn zonder de constructieve houding en inhoudelijke samenwerking binnen de gemeenteraad. In relatie tot veel andere gemeenten is de Gemeenteraad van Schagen over het algemeen inhoudelijk goed op de hoogte, geïnteresseerd in mensen en staat zij open voor argumenten. Ik verwacht dat dit blijft, maar weet dat dit constante aandacht zal blijven vragen.

Met de verkiezingen in het vooruitzicht sta ik voor de vraag of ik nog 4 jaar beschikbaar zou willen zijn als wethouder. Alles afwegende overheerst de wens om weer nieuwe uitdagingen aan te gaan, nieuwe dingen te leren en andere vaardigheden te ontwikkelen. Daarmee is het ook voor de gemeente goed dat ik niet op basis van de opgedane routine door zal gaan. Er zijn weer veel andere talenten, waaronder CDA lijsttrekker Puck de Nijs, die de gemeente zullen verbeteren op de punten die ik niet gezien heb en verder zullen bouwen op datgene dat goed gaat.

De komende maanden blijf ik me volop inzetten voor de gemeente Schagen en zijn er nog dossiers die ik af wil ronden of een flinke zet in de goede richting wil geven. Daarna komen er vast weer nieuwe kansen op mijn pad, wat dat is weet ik nu nog niet. Best spannend, maar ik ga de vernieuwing graag aan met steun van mijn vrouw Renée en onze drie prachtige kinderen. Ik ben ons gezin dankbaar voor de steun en de ruimte die zij mij hebben gegeven om het werk voor de gemeente goed te doen, ook in tijden dat dit veel meer tijd van mij vroeg dan verstandig is.

Het CDA in Schagen heb ik altijd als een hecht en divers team ervaren. Ik blijf de komende jaren op de achtergrond een ondersteunende rol vervullen voor het CDA in Schagen. De partij, mijn opvolgers, de gemeente en andere politieke partijen kunnen op mij rekenen als meedenken op prijs wordt gesteld. Ik blijf ook als lijstduwer mijn steun voor het CDA Schagen uitten. Toch vind ik het eerlijk om jullie nu te laten weten dat ik niet als wethouder beschikbaar zal zijn na de verkiezingen.

Ik wil iedereen in de gemeente heel hartelijk bedanken voor jullie vertrouwen, steun en betrokkenheid de afgelopen 16 jaar. Wat een mooie gemeente hebben wij, waar we samen mogen leven. Laten we dat blijven koesteren!

Doe mee

Bedankt voor je belangstelling. Wil je op de hoogte blijven en wil je Jelle helpen om de campagne tot een succes te maken. Klik dan hiernaast op 'Steun Jelle'.

klik hier en steun
Jelle
via een digitale steunbetuiging

Contact gegevens

[email protected] 06-47268260

Delen via:

Bedankt dat je inlogt

Bedankt dat je ingelogd bent! We lezen je inbreng snel voordat deze op de website komt.

Als je ingelogd bent via social media kan je nu ook eenvoudig je vaste profiel foto gebruiken bij de stap "Maak jouw stem zichtbaar".