Nieuws

Resolutie Jeugdzorg en WMO

Resolutie Jeugdzorg en WMO

29 Aug 2020 Minister Ollongren heeft een rapport naar de Tweede Kamer gezonden over de herverdeling van het gemeentefonds. Hierin wordt een herverdeling voorgesteld waardoor gemeenten met minder dan 100.000 inwoners veel minder rijksgeld krijgen voor de jeugdzorg en WMO. Zowel grote als kleine gemeenten hebben onvoldoende geld om de zorgtaken te financieren. Omdat alle gemeenten problemen hebben voelt deze verschuiving erg oneerlijk. Het probleem wordt dan voor kleinere gemeenten groter gemaakt om het voor grotere gemeenten (deels) op te lossen.
Door naar volgende ronde!

Door naar volgende ronde!

25 Jul 2020 Bij het CDA kom je niet zomaar op de Tweede Kamerlijst. Ik zit in een uitgebreide procedure. Er is een vertrouwenscommissie samengesteld, die alle sollicitatiebrieven beoordeeld heeft. Daaruit zijn ruim honderd kandidaten gevraagd voor een sollicitatiegesprek. Mijn gesprek was op 27 juni. Dat was natuurlijk best spannend, maar ik had een erg goed gevoel over het gesprek. Het goede gevoel werd deze week bevestigd. Ik ben door naar de volgende ronde!
Hugo de Jonge was in Schagen

Hugo de Jonge was in Schagen

4 Jul 2020 De lijsttrekkersverkiezingen binnen het CDA houden de gemoederen bezig. Ik geniet er van om te merken met hoeveel enthousiasme er over onze partij gesproken wordt. Erg goed dat de CDA leden hun lijsttrekker mogen kiezen. Vandaag zijn de kandidaten op pad om met CDA leden te spreken. Hugo de Jonge kwam op zijn toer door Nederland ook bij ons in Schagen.
Woondeal voor meer woningbouw in Noord-Holland Noord

Woondeal voor meer woningbouw in Noord-Holland Noord

18 Jun 2020 Onze regio Noord-Holland Noord heeft een Woondeal gesloten. Hierin is afgesproken om 50.000 extra woningen te bouwen, dit bovenop de al geplande 23.000. De regio wil een bijdrage leveren aan de oplossing van de grote woningnood in Nederland. Doel van het regionale akkoord is om snel meer woningen te bouwen. Wij willen met minister Ollongren (BZK) afspraken te maken over samenwerking en samen investeren in het versnellen van woningbouw. Ook de Provincie Noord-Holland overweegt mee te doen aan de Woondeal.
Mooie reacties op mijn kandidatuur

Mooie reacties op mijn kandidatuur

13 Jun 2020 Ik zag het programma Straatpraat van Noordkop Centraal. Zij vroegen voorbijgangers of mij een plek in de Tweede Kamer wordt gegund. Wat mooi om de reacties daarop te zien. Het voelt als een enorme steun dat er zoveel mensen positief reageren op mijn kandidatuur.
De terrassen mogen weer open

De terrassen mogen weer open

1 Jun 2020 Veel lachende gezichten op en rond de terrassen in de gemeente vandaag. Vanaf 12.00 is de horeca weer open. De corona maatregelen worden natuurlijk wel in acht genomen, er wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand tussen de mensen en binnen mogen maximaal 30 gasten ontvangen worden. Goed dat we met z'n allen de verspreiding van corona zo beperkt hebben dat dit weer mogelijk is!
Pleidooi voor een werkbare ondergrens van stikstofuitstoot

Pleidooi voor een werkbare ondergrens van stikstofuitstoot

20 Sep 2019 De laatste weken is er elke dag wel nieuws over stikstof. Veel projecten zijn in een impasse gekomen als gevolg van het schrappen van de Programmatische Aanpak Stikstof door de Raad van State. ABN AMRO heeft zelfs uitgerekend dat er door het stilleggen van projecten in totaal 14 miljard euro aan investeringen in het geding is. De onderstaande grafiek van het RIVM laat zien dat de uitstoot van stikstof in Nederland sinds 1990 flink is afgenomen. Is het dan eerlijk dat er zoveel projecten stil liggen?
Speech Veteranendag 2019

Speech Veteranendag 2019

27 Jun 2019 Ik mocht als loco-burgemeester de Veteranen in Schagen toespreken. Een grote eer. Het is indrukwekkend wat Veteranen meegemaakt hebben in de oorlog of op missies. Dit was mijn speech tijdens deze goed georganiseerde bijeenkomst.
Coalitieprogramma 2018-2022

Coalitieprogramma 2018-2022

29 May 2018 Samen met coalitiepartners JESS en PvdA heeft het CDA in Schagen een coalitieprogramma voor de komende vier jaar opgesteld. Het programma is aangevuld en aangescherpt na inbreng van andere raadsfracties in de gemeente Schagen. Hieronder leest u het programma en de doorrekening hiervan.

Doe mee

Bedankt voor je belangstelling in Jelle en zijn weg naar de Tweede Kamer. Wil je op de hoogte blijven of wil je Jelle helpen om de campagne tot een succes te maken. Klik dan hiernaast op 'Steun Jelle'. 

Dank je wel!

klik hier en steun
Jelle
via een digitale steunbetuiging