Help Jelle en deel via social media dat je op hem stemt

Jelle's verhaal

Jelle

30 april 1984 wordt Jelle Beemsterboer geboren in het ziekenhuis van Alkmaar. Jelle is het eerste kind van Jos Beemsterboer en Yvonne Beemsterboer-Tesselaar. Hij groeit samen met zijn broertje en twee zusjes op in Tuitjenhorn.

Gezin
Gezin Beemsterboer

Als Jelle 8 jaar oud is overlijdt zijn moeder aan de gevolgen van kanker. Jelle noemt dit het meest bepalende moment in zijn leven. Vader Jos staat er alleen voor met vier kinderen. Hij leidt zijn gezin met steun van velen door deze heftige tijd.

Jelle’s vriendengroep bestaat uit 13 jongens uit het dorp. Ze gaan samen naar school, samen uit en delen mooie en ook ingrijpende momenten met elkaar. 

Studiejaren

Op zijn 18e gaat Jelle in Amsterdam wonen. Het studentenleven wint het in eerste instantie van de studie. In de Amsterdamse horeca beleeft Jelle zowel voor als achter de bar veel gezelligheid. Na twee jaar start hij toch een studie economie aan de HVA. Dat rondt hij in de avonduren, naast het werk af. 

In Amsterdam zet Jelle's zijn eerste stappen in de politiek. Hij wordt lid van het CDjA jongerenbestuur van Amsterdam/Noord-Holland en neemt deel aan veel debatwedstrijden.

Na drie jaar in Amsterdam mist hij zijn dorp en keert terug naar Tuitjenhorn. Hij gaat suikervrije limonade verkopen als vertegenwoordiger bij Slimpie. Al snel verschuift zijn carrière naar de energiesector. Bij Nuon werkt hij in de vertegenwoordiging en duurzame energie innovatie. Zo is hij betrokken bij de realisatie van de eerste 100 oplaadpunten voor elektrische auto's in Amsterdam en vertegenwoordigt hij Nuon in het Energieconvenant Groningen.

Jelle in de gemeenteraad

Poster 2006

In Tuitjenhorn blijft Jelle actief voor het CDA. Jongeren in de gemeente maken zich zorgen over het gebrek aan starterswoningen. Jelle stelt zich kandidaat voor de gemeenteraad. Hij komt op een verkiesbare plaats 4. In 2006 wordt hij met voorkeursstemmen gekozen.

Jelle is als een vis in het water in de lokale politiek. Hij is actief in de samenleving, spreekt veel mensen en agendeert verschillende onderwerpen. Zijn inzet voor het behoud van zaadveredelingsbedrijf Nickerson-Zwaan wordt gewaardeerd. 

Met twee vrienden zou Jelle na de studietijd gaan reizen in Australië. Dat kan niet meer nu Jelle raadslid is, want hij hoort natuurlijk geen vergadering te missen. Jelle gaat tussen twee vergaderingen door 3 weken naar Australië om toch even aan te kunnen sluiten bij zijn backpackende vrienden.

Ware liefde

Jelle & Renée

Op 3 augustus 2007 ontmoeten Jelle en Renée elkaar op vakantie eiland Kos. De liefde verdwijnt nooit meer. Vanaf dan reizen zij elk weekend tussen Tuitjenhorn en Brabant, waar Renée vandaan komt. Renée leert Jelle trouwens ook echt te reizen, samen reizen zij naar zuidelijk Afrika, door Laos en door de Baltische Staten.

Visitekaartje 2010

In 2010 wordt Jelle op 25 jarige leeftijd de jongste CDA lijsttrekker van Nederland. Het CDA gaat voor sport, woningbouw, gezinnen en voorzieningen in de dorpen. Jelle spreekt zich namens het CDA uit voor de herindeling van Schagen, Zijpe en Harenkarspel. Hij vindt dat de gemeente zelfstandig onvoldoende slagkracht heeft.

Jaar vol verandering

Jelle & Ruth Peetoom

2011 is een jaar vol verandering. Jelle en Renée kopen Jelle's ouderlijk huis in Tuitjenhorn. Jelle wordt lijsttrekker voor het CDA in fusiegemeente Schagen, bij de ledenvergadering voor de benoeming is ook landelijk CDA voorzitter Ruth Peetoom aanwezig. Jelle gaat bij HVC in Alkmaar werken bij de afdeling strategie en business ontwikkeling. Dichter bij huis en bovendien een mooi innovatief bedrijfsonderdeel in de duurzame energie.

CDA victorie in Schagen

Jelle & Sybrand Buma

De herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Schagen zijn voor het CDA reden om alles uit de kast te halen. Er wordt samen met Sybrand Buma zelfs een winkel in het centrum van Schagen geopend om het CDA te promoten. Jelle heeft als lijsttrekker een top team om zich heen. Het CDA was verhoudingsgewijs niet de grootste partij, ook de landelijke peilingen gaven weinig hoop. Toch krijgt het CDA in Schagen het vertrouwen. Met 9 zetels wordt de partij veruit de grootste en kan zij de koers van de nieuwe gemeente gaan bepalen. Jelle gaat het land door om in andere gemeenten de CDA afdelingen ook te enthousiasmeren.

CDA Congres Alkmaar

Drie dagen na de herindelingsverkiezingen wordt Jelle samen met Theo van Eijk door de ledenvergadering van het CDA Noord-Holland benoemd tot duo-voorzitter. Zij besteden vooral tijd aan het enthousiasmeren van de gemeentelijke afdelingen. Zo blazen zij de afdeling Diemen nieuw leven in. In 2014 mocht Jelle het CDA congres ontvangen in Alkmaar. Ook wordt hij namens het CDA Noord-Holland lid van het landelijk CDA Partijbestuur. In een voor de partij roerige tijd meebeslissen over de koers was een waardevolle ervaring.

Wethouder

Jelle als Wethouder

In 2014 wordt Jelle wethouder. Hij draagt verantwoordelijkheid voor de onderwerpen wonen, ruimtelijke ordening en landbouw. Vanaf eind 2015 komen daar ook economie en toerisme bij. Jelle weet veel voor elkaar te krijgen. Grote dossiers zijn de woningbouw in alle kernen, het centrumplan voor Warmenhuizen, de Pallas isotopenreactor, de Energy&Health campus, de metamorfose van badplaats Petten, industrieterrein Kolksluis, het polderpark in Oudesluis, het nieuwe makado winkelcentrum en de supermarkt in Waarland.  

Gezin Beemsterboer

Jelle en Renée krijgen kinderen. In 2014 wordt zoon Jan geboren, in 2016 volgt dochter Yfke en in 2018 dochter Aukje. Het gezin is compleet en gelukkig, Jelle en Renée genieten van hun opgroeiende kinderen. In de vriendengroep krijgen andere stelletjes ook kinderen, ook de volgende generatie groeit samen op. Hoogtepunt daarvan is het jaarlijkse weekendje kamperen met de hele vriendengroep.

Gezin Beemsterboer
Gezin Beemsterboer

Eind 2016 stelt Jelle zich na vier jaar niet opnieuw verkiesbaar voor het voorzitterschap van het CDA Noord-Holland. Hij heeft de tijd nodig voor het wethouderschap, zijn gezin, de voorbereiding van de verkiezingen in 2018 en het huwelijk dat Jelle en Renée plannen. Ook wil hij als bestuurslid niet meebeslissen over zijn kandidatuur als Kamerlid, waar de bakens dan al op gericht worden.

Jelle & Renée trouwen

Jelle & Renée Getrouwd

Op 2 september 2017 is het een sprookjesachtige dag aan het strand van Sint Maartenszee. Na regen in de ochtend komt ’s middags de zon heerlijk door. In bijzijn van iedereen die hen lief is trouwen Jelle en Renée.

Leden CDA Schagen

In 2018 zijn er weer reguliere gemeenteraadsverkiezingen. De kiezers in Schagen hebben kennelijk gezien dat het CDA resultaten kan boeken en een goed samenwerkend team heeft. De partij groeit van 9 naar 10 zetels. Jelle blijft wethouder voor Ruimte & Economie.


 

Op weg naar de Tweede Kamer

Op 6 juni 2020 maakt Jelle bekend dat hij gesolliciteerd heeft voor het Tweede Kamerlidmaatschap. Na 15 jaar gemeentepolitiek wil hij in maart 2021 de landelijke politiek in. Hij wil vertegenwoordiger zijn voor de regio Noord-Holland Noord en zich inzetten voor het oplossen van de woningnood in Nederland.

Doe mee

Bedankt voor je belangstelling. Wil je op de hoogte blijven en wil je Jelle helpen om de campagne tot een succes te maken. Klik dan hiernaast op 'Steun Jelle'.

klik hier en steun
Jelle
via een digitale steunbetuiging

Contact gegevens

[email protected] 06-47268260

Delen via:

Bedankt dat je inlogt

Bedankt dat je ingelogd bent! We lezen je inbreng snel voordat deze op de website komt.

Als je ingelogd bent via social media kan je nu ook eenvoudig je vaste profiel foto gebruiken bij de stap "Maak jouw stem zichtbaar".