Kandidatenlijst CDA Schagen

De ledenvergadering van het CDA in Schagen heeft op 13 december de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 vastgesteld. Op de lijst is het maximum van 50 kandidaten opgenomen. Klikt u hier voor de kieslijst.

CDA lijsttrekker Jelle Beemsterboer: ‘Ik ben trots op deze lijst, we hebben een mooi team klaarstaan. Wat mij opvalt is dat er veel nieuwe mensen lid zijn geworden, er staan 12 mensen op de lijst die een half jaar geleden nog geen lid waren. Dat geeft voor mij aan dat het CDA gewaardeerd wordt en dat veel mensen mee willen doen. Deze verkiezingen kunnen we, als alles goed gaat, rekenen op 12 zetels. De plekken 13 en 14 zouden dan ook meedoen in de raad als we wethouders leveren. Daarmee gaan we weer met een ontzettend sterk team de verkiezingen in, mensen met diverse achtergronden en kennisgebieden en verspreid over de gemeente.’

We zien naast een aantal bestaande raadsleden een fors aantal nieuwe namen op de lijst. De 28 jarige Puck de Nijs uit Warmenhuizen is hoogste nieuwe binnenkomer, deze actieve jonge dame is werkzaam als hoofd huishouding bij hotel Merlet in Schoorl, actief in de ouderraad van het kinderdagverblijf en vorige week voor de tweede keer moeder geworden. Peter Boon uit Tuitjenhorn is in de omgeving bekend als muzikant, werkt als beleidsmedewerker bij de provincie en hij adviseerde de lokale politiek in Harenkarspel vaak. Wim Vonk uit Schagerbrug is voorzitter van voetbalclub Vesdo en erg actief in de gemeenschap van Schagerbrug. Sonja Bloom uit Schagerbrug is werkzaam bij defensie. De 31 jarige Bram Broersen uit Tuitjenhorn werkt als accountmanager MKB bij de Rabobank en was daarvoor naast zijn studie werkzaam bij het agrarisch familiebedrijf. Daphne Bos uit Schagen is politiek actief geworden vanwege een speech van Meghan Markle voor de verenigde naties, de jonge moeder is werkzaam als HRM manager. Daniel Rustenburg uit Sint Maartensbrug is pas afgestudeerd als bestuurskundige en jong ondernemer.

Verdere opvallende namen op de lijst zijn: Supermarktmanager Roger Moonen uit Petten. Marieke Pronk die een week voor de verkiezingen 18 zal worden en dus mogelijk het allerjongste raadslid van Nederland wordt. Ook dorpsraadvoorzitter Ruud Bakker uit Waarland is op de lijst te vinden. De CDA lijst wordt afgesloten door oud wethouder Tineke Schilder uit ’t Zand.

Wilt u weten wie er op onze kieslijst staan klikt u dan hier.

Het CDA Team

Gepubliceerd door

Beemsterboer Jelle

Wethouder Ruimte & Economie in de gemeente Schagen